Danilo Türk

Udeležba bivšega predsednika Republike Slovenije dr.Danila Türka na Doha Forumu 2016 in Svetovnem humanitarnem vrhu

Bivši predsednik republike in slovenski kandidat za generalnega sekretarja OZN, se v teh dneh na povabilo Države Katar udeležuje Doha Foruma 2016, kjer je nastopil na plenarnem zasedanju o globalni ekonomiji.

 

 

V svojem nagovoru je bivši predsednik izpostavil pomen letošnjih prvih korakov v implementaciji razvojne vizije do leta 2030, sprejete v okviru OZN in zlasti uresničevanja pariškega sporazuma o klimatskih spremembah. Ob robu foruma je imel bivši predsednik med drugim tudi bilateralno srečanje s svojim gostiteljem Mohammedom bin Abdulrahmanom Al Thanijem, ministrom za zunanje zadeve Države Katar, kjer sta govorila predvsem o mednarodnih dejavnostih na humanitarnem področju, v katere se vključuje Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka.

Danes bivši predsednik nadaljuje z obiskom na Svetovnem humanitarnem forumu v Istanbulu, ki se ga udeležuje skupaj s predsednikom Vlade Republike Slovenije dr. Mirom Cerarjem. Ob številnih pogovorih ob robu vrha, bo priložnost tudi za podrobnejšo predstavitev aktivnosti Ustanove Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka, ki poleg pomoči socialno ogrožnim otrokom in družinam v Sloveniji in pomoči slovenskim kriznim centrom, zelo uspešno vodi projekt Rehabilitacije otrok iz Gaze in Sirije. Od leta 2009 do danes je bilo v okviru projekta v Sloveniji na zdravljenju že 128 palestinskih otrok. Projekt uživa velik ugled in tudi podporo v mednarodni skupnosti.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW