Koncert

Pustimo jim sanje 2010

Prvi dobrodelni koncert Fundacije Pustimo jim sanje je potekal 19. aprila 2010, na njem pa je nastopil Jan Plestenjak s Simfoniki in gosti - Alenko Godec, Sabino Cvilak, Neisho in Perpetuum Jazzile.

KoncertAvtor fotografije: Miro Majcen

Klicu dobrote so se poleg gostov v razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma odzvali tudi gledalci, ki so v neposrednem prenosu dobrodelnega koncerta na 1. programu Televizije Slovenija in na spletnem portalu www.24ur.com, s klici v klicni center pomagali otrokom in dokazali, da Slovenija ima posluh za sanje otrok! Slovenci smo ponovno pokazali široko srce, saj je zbrana vrednost donacij znašala 166.785,52 EUR. Celotni izkupiček je bil namenjen štirim kriznim centrom za otroke in mladostnike (v Kopru, Krškem, Novi Gorici ter kriznemu centru za otroke Slovenije), pomoči otrokom Preventa, rehabilitaciji otrok invalidov iz Gaze v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča ter letovanju več kot trideset otrok iz kriznih centrov.

Klicu pomoči otrokom so se poleg gledalcev odzvali tudi številni prostovoljci, ki so sodelovali v projektu. Tako je v klicnem centru 58 prostovoljcev in 21 znanih osebnosti tri ure dvigovalo telefone, med njimi tudi Janez Dolinar, Saša Einsiedler, Mario Galunič, Manica Janežič Ambrožič, Katja Jevšek, Matjaž Kek, Gaber Keržišnik, Tomaž Klemenčič, Lucienne Lončina, Mojca Mavec, Alenka Mirt Iskra, Miša Molk, Alenka Oldroyd, Rosvita Pesek, Alojz Svete, Marjan Šarec, Matjaž Tanko, Gregor Trebušak, Vid Valič in Erika Žnidaršič.

PustimoJimSanje

Dobrodelni koncert Pustimo jim sanje sta povezovala Slavko Bobovnik in Ota Roš. Režijo dogodka je vodil priznani slovenski režiser Marko Naberšnik, za vodenje celotnega dobrodelnega koncerta Pustimo jim sanje pa sta skrbeli Urška Alič Flajnik in Mojca Seliškar Toš.

Iskreno smo bili hvaležni vsem prostovoljcem in gledalcem, ki so darovali sredstva, čas in predanost. Pomoč otrokom je trajno poslanstvo in trajna odgovornost, zato si bo fundacija še naprej prizadevala za zbiranje sredstev za pomoč otrokom, žrtvam vsakršnega nasilja.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW