Koncert

Pustimo jim sanje 2011

Po prvem uspešnem koncertu je Fundacija Danila Türka v ponedeljek, 24. oktobra 2011, ponovno organizirala dobrodelni koncert, katerega celotni izkupiček je bil namenjen kriznim centrom za otroke in mladostnike ter gradnji otroškega vrtca v okviru Slovenske vasi misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju.

KoncertAvtor fotografije: Miro Majcen

Pred 1527 gledalci povsem zapolnjene Gallusove dvorane Cankarjevega doma ter v neposrednem prenosu na TV Slovenija, portalu 24ur.com in Valu 202 so poleg enega izmed ustanoviteljev fundacije, Jana Plestenjaka, kot gosti nastopili Julija Kramar, Maja Keuc, Time to time, Bilbi, Massimo Savić, Zlatko, Erik in Modrijani. Prireditev sta v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma gostila Mojca Mavec in Matjaž Tanko, v klicnem centru pa Ota Roš in Boštjan Romih.

Med uro in pol trajajočim koncertom je v klicnem centru kar 89 prostovoljcev pomagalo zbirati sredstva; med njimi ambasadorka fundacije Petra Majdič, Alenka Arko, Denis Avdić, Ivjana Banić, Jolanda Bertole, Lado Bizovičar, Dragan Bulič, Branko Čakarmiš, Katarina Čas, Jasmina Jamnik, Rok Kužel, Dejan Ladika, Gojmir Lešnjak Gojc, Jana Morelj, Meta Ornik, Andrej Karoli, Milica Prešeren, Robert Roškar, Ana Tavčar, Nataša Tič Ralijan, Anja Tomažin, Tadej Toš, Katja Tratnik, Gregor Trebušak, Vid Valič, Darja Zgonc, Lili Žagar ter prostovoljci Zveze prijateljev mladine, Rotaracta in urada predsednika republike.

KoncertAvtor fotografije: Planet Siol.net

Tekom koncerta je 3.100 gledalcev in poslušalcev preko klicnega centra doniralo 86.000 evrov sredstev, k čemur je treba prišteti še 43.509 evrov sredstev od prodanih vstopnic. S tem so Slovenci še enkrat podarili upanje za otroške sanje.

Zbrana sredstva smo zopet namenili slovenskim kriznim centrom, nakupu opreme, spremljevalnim dejavnostim in programom, ki se izvajajo izven rednih dejavnosti centrov ter za prostočasne aktivnosti otrok in mladostnikov, nameščenih v kriznih centrih. Krizni centri imajo pomembno in nepogrešljivo vlogo pri nudenju pomoči in izvajanju ukrepov za zaščito ter varstvo ogroženih otrok in mladostnikov. Zato je pomembno, da je v Sloveniji mreža kriznih centrov dobro razvita. Trenutno jih deluje deset, kar pa žal ne zadošča potrebam.

Medijski podporniki dobrodelnega koncerta 2011

Koncert

Donatorji dobrodelnega koncerta 2011

transport transport

 

Oglejte si fotografije s koncerta 2011

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW