O fundaciji

Novice

Uspešen zaključek rehabilitacije 12. skupine otrok iz Gaze na URI - SOČA

V okviru nadaljevanja projekta "Rehabilitacija otrok, žrtev vojne iz Gaze in Sirije", je pred dnevi zdravljenje zaključila že 12. skupina otrok iz Gaze. Na 26 - dnevno rehabilitacijo na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča je tako prispelo 9 težko poškodovanih otrok v spremstvu terapevtke, za katero so na URI SOČA pripravili ustrezen program usposabljanja. Od leta 2009 dalje je v Slovenijo tako prispelo že 115 otrok in 21 terapevtov.

Prihod otrok, žrtev vojne v Gazi, na rehabilitacijo v Slovenijo

V soboto, 3. oktobra, je v organizaciji Ustanove Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka, v Slovenijo pripotovala že 12. skupina otrok iz Gaze, ki bodo na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu SOČA deležni 4-tedenske rehabilitacije poškodb, ki so posledica oboroženih spopadov v Gazi.

Pomagali smo Erikovi družini, pomagajmo skupaj še drugim

V Sloveniji je vse preveč otrok, ki so zaradi materialne stiske prikrajšani za marsikatero, tudi samoumevno spodbudo za človeka dostojno življenje. Ujeti so v težko in žalostno okolje svojega vsakdana, v katerem ni prostora za sproščenost in smeh, kaj šele za spodbuden in zdrav razvoj. V Ustanovi Pustimo jim sanje - Fundaciji Danila Türka smo prisluhnili pretresljivi zgodbi še ne trinajstletnega Erika ter njemu in njegovi družini skupaj z drugimi donatorji v okviru projekta 'Botrstvo v Sloveniji' pomagali iz trenutne velike življenjske stiske.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW