O fundaciji

Novice

Naj smeh pomaga vsem in povsod

Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka bo v ponedeljek, 17. junija 2013, ob 21. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani zbirala sredstva za namensko pomoč za potrebe projekta "Botrstvo v Sloveniji" (prehrano, zdravila, medicinske pripomočke, terapije, različna usposabljanja ipd.), na katero trenutno čaka najmanj 300 otrok iz vseh slovenskih regij. Tokrat s pomočjo Vida Valiča in Denisa Avdića, ki bosta s komedijo 'Udar po moško' zadnjič brezplačno nasmejala vse, ki se nam boste pridružili na ljubljanskem Kongresnem trgu. Vabljeni!

Postali smo boter desetim otrokom

Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka je pristopila »Botrstvu v Sloveniji«, humanitarnemu projektu Zveze prijateljev mladine Slovenije Moste-Polje za pomoč otrokom in mladim v hudih življenjskih stiskah. V letu 2013 bo Ustanova Pustimo jim sanje tako boter za boljši jutri desetim otrokom iz Koroške, starim od enega do trinajst let: Ajdinu, Tanji, Katarini, Maretu, Edmondu, Matevžu, Damiru, Kristini, Luciji in Neži.

Zgradili smo vrtec na Madagaskarju

Sredi septembra je bil zgrajen vrtec v slovenski vasi patra Pedra Opeke na Madagaskarju, ki smo ga pomagali graditi s sredstvi, zbranimi z lanskoletnim koncertom Pustimo jim sanje. Objavljamo pismo patra Pedra Opeke o tem projektu.

Za prijetnejše bivanje in pozitivne izkušnje otrok in mladostnikov

Med slovenskimi kriznimi centri za otroke in mladostnike, katerih delovanje v okviru uresničevanja svojega poslanstva finančno podpira Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka, sodi regijski Krizni center za mlade Celje med tiste z najdaljšo tradicijo delovanja. Dosedanje sodelovanje se nanaša tako na zagotavljanje pogojev za delo in bivanje v centru kot tudi psihosocialni pomoči otrokom in mladostnikom.

Desetka in Žarek zasijali z našo pomočjo

Ustanova Pustimo jim sanje – Fundacija Danila Türka je svoje poslanstvo pomagati otrokom, žrtvam vsakršnega nasilja, v preteklih dveh letih uresničevala tudi s finančno podporo ustanovitvi in delovanju desetega slovenskega Kriznega centra za otroke in mladostnike Nova Gorica (od tod tudi ime »Desetka«) in Dnevnega centra Žarek, prav tako iz Nove Gorice. Oba centra sta namenjena otrokom in mladostnikom, ki iščejo pot do odraslosti in ob tem potrebujejo ali pa si želijo strokovno pomoč.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW