Danilo Türk

Bivši predsednik gost Evropskega univerzitetnega inštituta iz Firenc

V dneh od 6. do 9. maja 2015 se bo bivši predsednik republike dr. Danilo Türk udeležil razprav o prihodnosti Evropske unije, ki jih organizira Evropski univerzitetni inštitut v Firencah.

 

Evropski univerziteni inštitut v Firencah je ugledna znanstvena ustanova, ki deluje v tesni povezavi z Evropsko unijo in vsako leto ob Dnevu Evrope organizira serijo razprav o prihodnosti Evrope pod naslovom "Stanje unije" ("State of the Union"). Razprav se udeležujejo ugledni evropski akademiki in politiki. Letošnja razprava je še posebej pomembna spričo zastoja, v katerem se nahaja Evropska unija.

Dr. Danilo Türk je povabljen k sodelovanju kot komentator dokumenta "Na poti k novi Schumanovi deklaraciji", ki so ga sestavili Elisabeth Guigou, Guiliano Amato, Vaira Vike Freiberga in profesor Joseph Weiler. Cilj dokumenta je oživitev razprave o potrebnih spremembah v Evropski uniji, ki že dalj časa izgublja nekdanji zagon. Poleg bivšega predsednika Türka bodo predlagani novi pristop komentirali še bivši predsednik Italije Giorgio Napolitano, bivši predsednik vlade Italije in Evropske komisije Romano Prodi in bivša evropska komisarka Danuta Hübner.

Dr. Danilo Türk se bo udeležil tudi drugih razprav v zvezi s prihodnostjo Evrope: o kršitvah zasebosti, ki jih omogočajo nove tehnologije, o vlogi Evrope v mirovnih operacijah, o politiki EU v razmerju do velikih sil in kriznih žarišč in nekaterih drugih."

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW