Projekti

Rehabilitacija otrok žrtev vojne v Gazi

Na pobudo predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka od leta 2009 poteka humanitarni projekt “Rehabilitacija otrok žrtev vojne v Gazi”.

Neposredno po obisku predsednika Türka v Ramali januarja 2009 in pogovorih s predsednikom Abbasom, je na njegovo pobudo pričel teči projekt medicinske rehabilitacije otrok, žrtev vojne iz Gaze. Na rehabilitacijski inštitut URI SOČA, ki rehabilitacijo teh otrok izvaja, je prva skupina 21 težko poškodovanih otrok prispela že junija 2009 tem pa je sledilo še 85 otrok. Nekateri med njimi so imeli zaradi eksplodiranih granat močno poškodovane okončine, spet drugi so zaradi vojne za vedno ostali priklenjeni na invalidski voziček.

Otroci so deležni intenzivne medicinske obravnave, zanje se izdelajo nove opornice, proteze ter drugi medicinski pripomočki. S tem otroke usposobimo za boljše gibanje ter jim omogočimo, da bi lahko lažje poskrbeli zase in čimprej zaživeli normalno življenje.

Žrtev vojne je bilo med otroki v Gazi zelo veliko. Zato Ustanova Pustimo jim sanje s projektom nadaljuje še danes. Druga faza projekta, v kateri bo rehabilitacije deležnih približno 100 otrok, s pomočjo donacije države Katar poteka od oktobra 2015.

Vi gledate ptice, mi vojaška letala. Vi gledate zelenje in cvetje, mi pa bombe.

Duaa Albana (14 let), ki je v eksploziji na domačem dvorišču izgubila dve sestri, sama pa je ostala brez roke od zapestja navzdol

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW