Danilo Türk

Obisk bivšega predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka na Kitajskem

V času od 15. do 27. junija 2015 se je bivši predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk mudil na Kitajskem, kjer se je udeležil konference o vlogi Kitajske v današnjem svetu in posebej o projektu nove svilene poti, s katero Kitajska vzpostavlja nove razvojne možnosti v azijskem in evropskem prostoru. Gre za eno najpomembnejših razvojnih pobud v današnjem svetu, ki ji je moramo posvetiti vso pozornost.

Bivši predsednik je sodeloval tudi na konferenci "Global Think Tank Summit", posvečeni globalnim razvojnim vprašanjem in globalnemu upravljanju. V okviru konference je potekalo tudi srečanje in pogovor s predsednikom Vlade LR Kitajske.

Danilo Turk

Priložena fotografija je s tega srečanja, ki so se ga udeležili mnogi prominentni gostje. V prvi vrsti stojijo (z leve proti desni): bivši predsednik Evropske komisije Romano Prodi, predsednik Vlade LR Kitajske Li Keqiang, bivši predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk in predsednik nacionalne komisije Kitajske za reforme in razvoj, Xu Shaoshi.

Bivši predsednik na vrhu o globalnih razvojnih vprašanjih in globalnem upravljanju.

Danilo Turk

Na fotografiji (z leve): Romano Prodi, bivši predsednik Evropske komisije, podpredsednica kitajske vlade Liu Yandong, bivši podpredsednik kitajske vlade Zeng Peiyan, Danilo Türk in bivši predsednik vlade Nove Zelandije Don McKinnon.

Global changes and their multiple effects (.pdf)

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW