Danilo Türk

Bivši predsednik republike Dr. Danilo Türk v svojstvu predsednika Sveta direktorjev Iniciative za globalno pravičnost obiskal Tunizijo

Med 14. in 17. aprilom je dr. Danilo Türk v svojstvu predsednika Sveta direktorjev Iniciative za globalno pravičnost (Global Fairness Initiative, mednarodna nevladna organizacija s sedežem v Washingtonu) obiskal Tunizijo.

 

Sodeloval je na sestankih, posvečenih zaščiti pravic delavcev v neformalnem sektorju in vključevanju teh delavcev v pravno ureditev, ki bo zagotovila varstvo podjetniških in delavskih pravic vseh tistih, ki v okviru reform v Tuniziji pričakujejo ustrezen status, bodisi status malih podjetnikov ali status delavcev, ki uživajo ustrezno pravno zaščito dela. Iniciativa za globalno pravičnost podpira ta prizadevanja in delovanje organizacij civilne družbe v Tuniziji za ta namen.

Predsednik Türk se je udeležil konference civilne družbe in se posebej sestal z voditeljem sindikatov Hassinom Abbasijem (na sliki), ki je bistveno prispeval k mirnemu procesu tranzicije v Tuniziji in je zato predlagan za letošnjo Nobelovo nagrado za mir. Predsednik Türk se je v Tunisu sestal tudi s predsednikom Tunizije Moncefom Marzoukijem, s predsednikom parlamenta Mustafo Ben Jafaarjem in z ministri za gospodarstvo, za socialne zadeve, za finance in za zaposlovanje. Z vsemi se je pogovarjal o mednarodnem sodelovanju, usmerjenem h krepitvi tranzicijskih procesov v Tuniziji.

Obisk Tunizija

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW