Danilo Türk

Bivši predsednik Republike Slovenije prof. dr. Danilo Türk se je vključil v oblikovanje Inštituta za globalno politiko na Univerzi Columbia v New Yorku

Bivši predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je formalno sprejel ponudbo, prejeto v decembru 2013, za vključitev v oblikovanje Inštituta za globalno politiko na Univerzi Columbia v New Yorku (Columbia Global Policy Institute). Pobuda je prišla iz Fakultete za mednarodne in javne študije te pomembne ameriške univerze (School of International and Public Affairs, Columbia University in the City of New York).

 

Inštitut se bo posvečal globalnim političnim, ekonomskim, ekološkim in pravnim vprašanjem. Delo bo temeljilo na raziskovalnih projektih, ki bodo izrazito usmerjeni k praktičnim rešitvam in bodo temeljili na multidisciplinarnem pristopu v analizi, v priporočilih pa bodo upoštevali pomen najpomembnejših potreb in pogledov izraženih v današnjem svetu. V priprave so vključeni eminentni raziskovalci in znanstveniki, med njimi profesorji Michael Doyle, Lee Bollinger, Jeffrey Sachs in Joseph Stiglitz.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW