O fundaciji

Bivši predsednik dr. Danilo Türk podprl akcijo "Ogrejmo jih"

Humanitarno društvo ADRA Slovenija je danes v zvezi z akcijo "Ogrejmo jih" v ljubljanski mestni hiši pripravilo novinarsko konferenco, na kateri je sodeloval tudi bivši predsednik republike dr. Danilo Türk. Uvodoma je poudaril, da se je humanitarno društvo Adra ponovno izkazalo s humanitarno iniciativo v pomoč beguncem tam, kjer je pomoč ta čas najbolj potrebna.

 

Hitra akcija na najobčutljivejših mestih je primer dobre humanitarnosti. Lokalni nakup sredstev, ki so v danem trenutku nujno potrebna, pa ima še dodatno vrednost za okolje, kjer je potrebno pomagati. Dr. Türk je posebej poudaril, da moramo Grčiji, ki je izpostavljena velikim bremenom begunske problematike, pomagati kot delu našega skupnega evropskega doma. To mora biti tudi spodbuda za graditev boljše politike EU do problemov, ki jih prinašata begunstvo in množične migracije. Poudaril je tudi, da mora politika razumeti, da humanitarna dejavnost ne more biti nadomestilo za dobro politiko, takšno, ki je sposobna reševati politična vprašanja in s tem preprečevati humanitarne krize. Opozoril je na današnji začetek konference o Siriji v Astani in pozval k podpori te konference za utrditev premirja ter vzpostavitev temeljnih pogojev za mir v Siriji. Mir, ki je edina pot za vračanje beguncev na njihove domove.

V odgovoru na novinarska vprašanja je bivši predsednik republike dr. Danilo Türk podprl sedanje prizadevanje Državnega zbora RS in njegovega predsednika dr. Milana Brgleza, da bi poiskali skupen jezik za novelo Zakona o tujcih. Poudaril je, da moramo videti vse vidike problematike begunstva in množičnih migracij, vključno z varnostnimi, in najti primerne rešitve. Slovenija je, kot suverena država, sposobna oblikovati svoje zakone v okviru svoje ustave in mednarodnega prava. Pri tem so seveda potrebna posvetovanja, ki upoštevajo vse vidike te problematike in ne izključujejo nobenega argumenta.

Fundacija dr. Danila Türka "Pustimo jim sanje" je danes za humanitarno akcijo "Ogrejmo jih", ki jo vodi Adra Slovenija prispevala 1000 evrov.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW