O fundaciji

Desetka in Žarek zasijali z našo pomočjo

Ustanova Pustimo jim sanje – Fundacija Danila Türka je svoje poslanstvo pomagati otrokom, žrtvam vsakršnega nasilja, v preteklih dveh letih uresničevala tudi s finančno podporo ustanovitvi in delovanju desetega slovenskega Kriznega centra za otroke in mladostnike Nova Gorica (od tod tudi ime »Desetka«) in Dnevnega centra Žarek, prav tako iz Nove Gorice. Oba centra sta namenjena otrokom in mladostnikom, ki iščejo pot do odraslosti in ob tem potrebujejo ali pa si želijo strokovno pomoč.

Ivanka Drnovšček, v.d. direktorice Centra za socialno delo Nova Gorica, v okviru katerega delujeta Desetka in Žarek, nam je danes napisala:
»Da sta Krizni center za otroke in mladostnike Desetka in Dnevni center Žarek zaživeli, je ključno pripomogla Ustanova Pustimo jim sanje – Fundacija Danila Türka, ki je zagotovila sredstva za opremo in usposobitev  vseh prostorov kriznega centra in deloma tudi Dnevnega centra. Šele to je omogočilo začetek delovanja in razvoj dejavnosti za mlade v navedenih prostorih.
Zelo smo bili veseli in počaščeni z obiskom predsednika gospoda dr. Danila Türka  9. novembra 2011. Gospod predsednik se je zadržal v prijetnem pogovoru z otroki in zaposlenimi. Na naše otroke se je fundacija spomnila tudi marca letos, ko so imeli naši varovanci – otroci priliko preživeti zelo zabaven in nepozaben dan na Rogli skupaj z vrhunsko športnico Petro Majdič in gospodom predsednikom dr. Danilom Türkom. Fundacija nas je povabila tudi na poletno letovanje, in sicer sta se slednjega udeležila dva naša otroka.
Vsekakor je prispevek Fundacije za nas pomemben in znaten. Zanj se v imenu naših otrok in mladostnikov  zahvaljujemo in si podobnih dogodkov želimo tudi v prihodnje. Fundaciji in ljudem, ki jo podpirajo, želimo nadaljevanje uspešnega poslanstva.«
 

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW