O fundaciji

Slovenci ob dobrodelnem koncertu podarili upanje za otroške sanje

Ob drugem dobrodelnem koncertu Pustimo jim sanje pod pokroviteljstvom Fundacije Danila Türka, ki se je odvijal v razprodani in povsem zasedeni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma 24.10.2011 ter ob neposrednem prenosu na TV Slovenija, portalu 24ur.com in Valu 202, je bilo do danes zbranih že 142.827 evrov donacij, in sicer od skupaj 3.760 klicočih v klicnem centru 99.318 evrov, od vstopnic pa še 43.509 evrov. Donacije se še zbirajo.

Celoten izkupiček bo namenjen pomoči otrokom, žrtvam nasilja in zlorab, in sicer slovenskim kriznim centrom za otroke in mladostnike ter gradnji vrtca v okviru slovenske vasi misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju v okviru Akamasoa. Donacije za pomoč otrokom se še zbirajo, donirati je možno neposredno na račun fundacije: 03100-1002363471 pri SKB banki.

Jan Plestenjak, eden od ustanoviteljev fundacije, je na ponedeljkovem dobrodelnem koncertu Pustimo jim sanje v poldrugi uri trajajočem koncertu združil vrsto nastopajočih: Julijo Kramar, Majo Keuc, Time to time, Bilbi, Massima Savića, Zlatka, Erika in Modrijane. Režijo dogodka je vodil priznani slovenski režiser Marko Naberšnik, celotno organizacijo prireditve pa je vodila Urška Alič Flajnik. Dobrodelni koncert sta povezovala Mojca Mavec in Matjaž Tanko, v klicnem centru, prek katerega je fundacija zbirala sredstva za pomoč otrokom, pa Ota Roš in Boštjan Romih. Po podatkih, zbranih do 12. ure danes, je 3.760 darovalcev skupaj doniralo 99.318 evrov sredstev za pomoč otrokom, žrtvam zlorab in nasilja. Tem znesku je potrebno prišteti še 43.509 evrov sredstev, zbranih od vstopnine skupaj 1527 gledalcev v Gallusovi dvorani.

Klicu pomoči otrokom so se poleg gledalcev in poslušalcev odzvali tudi številni prostovoljci, ki so sodelovali v projektu. Tako je v klicnem centru 89 prostovoljcev tri ure dvigovalo vroče telefonske linije gledalcev in poslušalcev, ki so darovali sredstva. Med njimi ambasadorka fundacije Petra Majdič ter Alenka Arko, Denis Avdić, Ivjana Banić, Jolanda Bertole, Lado Bizovičar, Dragan Bulič, Branko Čakarmiš, Katarina Čas, Jasmina Jamnik, Andrej Karoli, Rok Kužel, Dejan Ladika, Gojmir Lešnjak Gojc, Jana Morelj, Meta Ornik, Milica Prešeren, Robert Roškar, Ana Tavčar, Nataša Tič Ralijan, Anja Tomažin, Tadej Toš, Katja Tratnik, Gregor Trebušak, Vid Valič, Darja Zgonc, Lili Žagar ter prostovoljci Zveze prijateljev mladine, Rotaracta in urada predsednika republike.

Fundacija Danila Türka se iskreno zahvaljuje vsem gledalcem in poslušalcem koncerta, ki so darovali sredstva. Pomoč otrokom je namreč trajno poslanstvo in trajna odgovornost. Zato si bo fundacija še naprej prizadevala za zbiranje sredstev, za pomoč otrokom, žrtvam vsakršnega nasilja. Dobrodelnost se nikoli ne konča.

Ustanova Pustimo jim sanje – Fundacija Danila Türka se zahvaljuje tudi medijskim pokroviteljem, klicnem centru, elektronskem pismu in vsem drugim  darovalcem – fizičnim osebam in gospodarskim družbam, ki so omogočili uspešno izvedbo humanitarnega koncerta, pogostitev nastopajočih in prostovoljcev v klicnem centru in še vrsto drugih pozornosti, ki so omogočile realizacijo koncerta in pomoč fundaciji.

Posebna zahvala gre Janu Plestenjaku in njegovim gostom, ki so se v celoti odpovedali svojim honorarjem. 

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW