O fundaciji

Za brezskrbno otroštvo libijskih otrok

Ustanova Pustimo jim sanje je danes gostila otroke iz libijskih mest Misrata in Bengazi ob zaključku njihovega dvotedenskega bivanja v Sloveniji. Na ogled Ljubljane, živalskega vrta in ljubljanskega gradu so otroke popeljali člani uprave Fundacije Danila Türka.

Prvi teden bivanja skupine libijskih otrok je bil namenjen njihovi psihosocialni rehabilitaciji, v drugem tednu pa so se družili s slovenskimi sovrstniki v okviru raziskovalnega tabora na Rogli. Poglavitni namen obiska libijskih otrok v Sloveniji je bil skupino najbolj ranljivih odmakniti vsaj za trenutek od vojnih dogajanj, pokazati jim, da nam ni vseeno za njihovo usodo ter da različnost kultur ni samo v veri. Tudi s tem projektom, za katerega si želimo, da ne bi bil le enkratne narave, uresničuje ustanova Pustimo jim sanje svoje poslanstvo spodbujanja aktivnosti za preprečevanje in odpravljanje posledic nasilja nad otroki povsod tam, kjer so ogrožena življenja in zdravje otrok.

Skupina libijskih otrok je organizirano prišla v Slovenijo na pobudo slovenskega veleposlaništva v Kairu in ob podpori predsednika republike Slovenije dr. Danila Türka, pri organizaciji in uresničitvi obiska pa so sodelovali še ITF, Mednarodna ustanova – fundacija za razminiranje in pomoč žrtvam min, donatorji –  Unitur iz Zreč, Adria Airways in številni posamezniki.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW