O fundaciji

Mladostniki iz kriznih centrov na teku na smučeh z dr. Danilom Türkom in Petro Majdič

Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka je danes na Rogli za skupino otrok iz kriznih centrov za mladostnike Koper in Nova Gorica organizirala enodnevni izlet - druženje s predsednikom sveta fundacije dr. Danilom Türkom in ambasadorsko ter prostovoljko fundacije Petro Majdič, ki jih je učila osnov smučarskega teka.

Otroci in mladostniki iz Kriznega centra 10-ka in Dnevnega centra Žarek so po koncu smučarskega dneva 10. marca 2012 zapisali:

»V soboto zjutraj smo morali že zgodaj vstati, da ne bi zamudili avtobusa, ki je odpeljal izpred kriznega centra 10-ka. Odpravili smo se na Roglo. Po poti smo se srečali še z našimi prijatelji iz kriznega centra Koper. Tudi oni so morali zgodaj vstati, saj smo že pred deseto uro prispeli na Roglo. V hotelu Planja smo se srečali s Petro Majdič in predsednikom Danilom Türkom, ki sta nam razdelila rutke, mi pa smo obdarili Petro in predsednika. V hotelu so nam posodili tekaške smuči, palice in čevlje. Šli smo na progo, kjer je že bil predsednik. Pomešali smo se z otroki iz Kopra. Vreme je bilo lepo. Petra nam je pokazala, kako si damo gor smuči ter ogrevalne vaje. Smuči so ozke, samo ti pomagajo palice, da ne padeš. Potem smo tekli po tekaški progi gor in dol, da smo probali in šlo nam je zmeraj bolje. Predsednik je tekel z nami. Pazit smo morali, da se ne zaletimo drug v drugega. Oba, Petra in predsednik sta nas spodbujala in nam pomagala, če smo padli po tleh. Nekaterim je šlo res dobro in niso nikoli padli. Potem smo šli na večji hrib in se spustili dol. Malo nam je zmanjkalo kondicije, če ne bi šli še večkrat v hrib. Potem smo se še lovili v krogu. Na koncu pa smo tekmovali Koper proti Novi Gorici in ne vem, kdo je zmagal.

Ko smo prišli nazaj, smo vrnili smuči v hotelu. Potem smo šli na kosilo, kamor sta nas povabila Petra in predsednik. Lahko smo jih vprašali vse, kar smo hoteli. Kosilo je bilo res dobro. Petra nam je prinesla pokazat njeno medaljo iz olimpijskih iger in kristalni globus. Lahko smo se slikali z medaljo in pokalom. Medalja je bila lepa in nekaj posebnega. Na koncu smo naredili še gasilsko sliko vsi skupaj. Dobro je bilo spoznat otroke iz Kopra.

Nato smo šli v Zreče v bazen, kjer smo se kopali, igrali in tunkali. Lahko smo plavali tudi zunaj, samo je bilo še malo mraz. V bazenu je bilo lepo. Škoda da nismo ostali v bazenu več časa.

Ko smo šli domov so eni zaspali po poti, drugi so si pravili vice, da smo se smejali. Ustavili smo se še na Trojanah, kjer smo jedli največje krofe. Je bila že tema, ko smo prišli domov in smo bili utrujeni. Bilo je res super in bi še šli tako, da nas gre več!«


Še nekaj vtisov otrok:

»Imel sem se zelo lepo, ker smo se družili s Petro Majdič in predsednikom Danilom Türkom. Petra je prinesla s sabo kristalni globus in olimpijsko medaljo, ki smo jih držali v rokah ter se slikali.«

»Bilo je super! Prvič sem tekla na smučeh. Šlo mi je zelo dobro. Petra Majdič me je pohvalila in rekla, naj začnem trenirat. Tudi mojemu bratcu Mihcu je šlo dobro. Tudi v bazenu smo se imeli fajn.«

»Smešno je bilo, ko mi je predsednik pomagal vstat, ko sem padel v sneg.«

»Bilo nam je lepo, še lepše je bilo v savni?. Zahvaljujem se vam za vaš trud, ker ste nam polepšali dan in nam pripravili prijetno presenečenje! Ta dogodek nam bo ostal v spominu in se ga bomo toplo spominjali.«

Sobotni dan na Rogli z Danilom Türkom, Petro Majdič in otroki (članek Mojce Zabukovec s fotografijami Mitje Ličarja, Jana, 20. marec 2012) (.pdf, 336 KB)

 

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW