O fundaciji

Na rehabilitacijo prispela že 16. skupina otrok iz Gaze

Pred nekaj dnevi je v okviru humanitarnega projekta Fundacije Danila Türka - Ustanove Pustimo jim sanje na Univerzitetni rehabilitacijski inštitut URI - SOČA prispela že 16. skupina otrok iz Gaze.

 

Tokrat je v skupini 8 hudo poškodovanih otrok: 7 v starosti od 4 do 12 let in 20 letno dekle, ki je v enem od vojaških spopadov izgubilo nogo. Otroci bodo na rehabilitaciji ostali do sredine aprila. V tem čas bodo poleg intenzivne rehabilitacije in aplikacije novih protez ter drugih medicinskih pripomočkov deležni tudi številnih delavnic in izletov, ki jih na fundaciji pripravljamo skupaj s skupino prostovoljcev Islamske skupnosti v Sloveniji.

Kot ob prihodu vsake skupine je bilo tudi tokrat izjemno pomembno odlično in brezhibno sodelovanje z Ministrstvom za zunanje zadeve RS, predvsem s konzularno službo in našimi diplomatsko - konzularnimi predstavništvi v Tel Avivu, Ramali in Kairu. Brez izjemne profesionalnosti in nesebične podpore naših vrhunskih diplomatov v tej regiji, bi bilo skorajda nemogoče zagotoviti vsa potrebna dovoljenja za izhod vsakega poškodovanega otroka in spremljevalcev iz Gaze.

Projekt je v osmih letih delovanja postal široko razpoznaven kot humanitarni projekt Slovenije in uživa velik ugled ter tudi podporo številnih držav in posameznikov. Od leta 2009, ko je tedanji predsednik dr. Danilo Türk dal pobudo zanj in tudi omogočil začetek projekta, smo v Sloveniji na URI SOČA tako pomagali že 147 otrokom, nedolžnim žrtvam vojne in zagotovili izobraževanje 25 terapevtom. Do konca letošnjega leta načrtujemo prihod še približno 25 otrok.

Ob tem pa v Fundaciji ostajamo kar se da aktivni tudi v domačem okolju. Še vedno smo botri 21 otrokom, skladno z možnostmi pa pomagamo tudi kriznim centrom ter družinam in posameznikom, ki se znajdejo v stiski.

otroci gaza

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW