O fundaciji

Otroci iz kriznih centrov na smučarskem dnevu s Petro Majdič

V organizaciji Ustanove Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka je njena ambasadorka in prostovoljka Petra Majdič danes na Rogli gostila skupino otrok in mladostnikov iz kriznih centrov iz Celja, Murske Sobote, Maribora in Slovenj Gradca.

Nikolaj Korenjak iz Kriznega centra za mladostnike Celje je po smučarskem dnevu 26. februarja 2012 zapisal:

»V nedeljo, 26.2.2012, smo se zaposleni in mladi iz Kriznih centrov iz Celja, Murske Sobote, Maribora in Slovenj Gradca v organizaciji Ustanove Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka odpravili na tečaj smučarskega teka z našo šampionko Petro Majdič, sicer ambasadorko in prostovoljko fundacije. Pot se je začela ob pol šesti uri v Murski Soboti, od koder se je preko Maribora nadaljevala do Slovenj Gradca in Celja, kjer smo vskočili še zadnji udeleženci izleta. Na Rogli nas je v hotelu Planja toplo sprejela naša gostiteljica. Na kratko nam je predstavila, kako bo potekal dan in nam razdelila zaščitne rute.

Po brezplačni izposoji opreme v hotelu Planja smo kmalu stali na smučeh in se s Petrinimi nasveti začeli učiti osnov varnega teka na smučeh. Mladi so olimpijko Petro pozorno poslušali in hitro osvojili prvine teka na smučeh tako, da so kmalu delali kroge po poligonu. Tudi najmlajši udeleženec, šestletni deček, je ponosno kazal svoje novo osvojeno znanje. Za zaključek nam je Petra Majdič pripravila igro – tek na smučeh s štafeto, v kateri so mladi resnično uživali.

V sproščenem pogovoru pred kosilom nam je Petra Majdič predstavila svojo športno pot, polno odrekanj in trdega dela. Na lep način je mladim podala misel 'Zmorem, če hočem' - motivacija, ki ima iz ust vrhunske športnice pri naših mladostnikih toliko večjo težo. Pokazala je tudi mali kristalni globus in olimpijsko medaljo, kar je mlade še posebej prevzelo. Na koncu je sledilo še fotografiranje in izmenjava drobnih pozornosti, ki so jih mladi prinesli gostiteljici Majdič v spomin na ta dan. Prijazno se nam je pridružila tudi pri odličnem kosilu, kjer so jo mladi imeli priložnost še kaj vprašati. Po slovesu smo se odpravili v Terme Zreče, kjer so se mladi sprostili v bazenu in se še malo posvetili igram v vodi. Ker so imeli naši prijatelji iz Prekmurja pred sabo še dolgo pot, smo ob petih popoldan krenili proti Celju, kjer je avtobus zapustila prva ekipa.

Menim, da so mladi imeli veliko od preživetega dne, vrnili so se polni vtisov in novih poznanstev. Vsi so izražali navdušenje nad izletom in željo po še kakšni podobni dogodivščini. Upam, da jim jo bomo lahko kmalu spet omogočili.

Res smo se imeli super, upam, da bomo lahko na podoben način še kdaj sodelovali. Lepo se je videlo, kako se da z nekaj dobre volje veliko narediti. Seveda brez finančne podpore Ustanove Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka ne bi šlo.«
 

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW