O fundaciji

Pomagali smo Erikovi družini, pomagajmo skupaj še drugim

V Sloveniji je vse preveč otrok, ki so zaradi materialne stiske prikrajšani za marsikatero, tudi samoumevno spodbudo za človeka dostojno življenje. Ujeti so v težko in žalostno okolje svojega vsakdana, v katerem ni prostora za sproščenost in smeh, kaj šele za spodbuden in zdrav razvoj. V Ustanovi Pustimo jim sanje - Fundaciji Danila Türka smo prisluhnili pretresljivi zgodbi še ne trinajstletnega Erika ter njemu in njegovi družini skupaj z drugimi donatorji v okviru projekta 'Botrstvo v Sloveniji' pomagali iz trenutne velike življenjske stiske.

Erik  je skupaj s svojo družino – štiriletno sestrico, brezposelno mamo s poškodovano hrbtenico in očetom epileptikom, do nedavnega živel v vlažnem in plesnivem najemniškem stanovanju. Zgolj z očetovo plačo fizičnega delavca že dolgo niso več zmogli poravnati stroškov, plačevati najemnine, prehrane in niti najnujnejšega. Na dan so lahko porabili do največ 5 evrov, zato je mama v trgovini vse seštevala na cent natančno. Kljub temu se račun pogostokrat ni izšel.... »Velikokrat ni kaj dati v lonec, o sadju lahko samo sanjajo. Zjutraj vzameta kos kruha in si spražita jajce, če ga imamo … Potem ju kar se da zaposlim, da le ne mislita na hrano«, pravi Erikova mama.

A pomanjkanje hrane je zgolj vrh ledene gore za najstnika Erika. »Vsa oblačila mi smrdijo po vlagi, zato v šoli sam sedim, ker se skoraj nihče noče z mano družiti. Vsi me zafrkavajo, ker nimamo denarja in moje obleke smrdijo...«, pravi Erik. Mama pa nadaljuje: »Ni zmogel več pritiska in je rekel: 'Mami, jaz ne bi več rad živel'...«.

Tega noben otrok ne bi smel doživljati in tudi ne pomisliti na to.

Za selitev v drugo, za življenje primerno najemniško stanovanje, Erikova družina ni imela možnosti, saj ni imela sredstev za plačilo prve najemnine oziroma pologa ob vselitvi, niti opreme in drugih življenjskih potrebščin. Družina iz starega bivališča ne bi mogla preseliti ničesar, saj je bilo zaradi vlage in plesni vse popolnoma uničeno. V Ustanovi Pustimo jim sanje - Fundaciji Danila Türka smo, neposredno po objavi zgodbe na Valu 202, poravnali polog oz. prvo najemnino, kupili pohištvo za otroški sobi in kuhinjo, s pomočjo nekaterih podjetij pa zagotovili še nekaj drugih, najosnovnejših življenjskih potrebščin. 

Vemo, da se je odzvalo še mnogo dobrih ljudi, ki se jih je zgodba dotaknila in so po svojih močeh družini nesebično priskočili na pomoč. S skupnimi močmi smo družini omogočili najnujnejše pogoje za dostojnejše življenje. 

Zato,pomagajmo "Eriku" in drugim otrokom premagati stisko, revščino, žalost in socialno izključevanje, povrnimo jim nasmejan in brezskrben vsakdan:

- pošljite SMS  z besedo BOTER na 1919 in prispevajte 1 evro v sklad Botrstvo v Sloveniji;

- poljuben znesek lahko nakažete na račun Ustanove Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka štev.: 03100-1002363471, odprt pri banki SKB d.d. (koda namena: CHAR; sklic: SI 00 115, namen: Botrstvo). Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka jamči, da bo celoten znesek brez kakršnihkoli odbitkov namenila projektu 'Botrstvo v Sloveniji'.

Vabljeni v ponedeljek, 17. junija 2013, ob 21. uri na ljubljanski Kongresni trg, kjer bo  Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka zbirala sredstva za projekt 'Botrstvo v Sloveniji' s pomočjo Vida Valiča in Denisa Avdića, ki bosta nastopila s predstavo Špas teatra 'Udar po moško'.


 

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW