O fundaciji

Prihod 13. skupine otrok, žrtev oboroženih spopadov v Gazi, na rehabilitacijo v Slovenijo

V organizaciji Ustanove Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka, zdravljenje začenja 13. skupina otrok iz Gaze, ki bodo na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu SOČA deležni skoraj 4-tedenske rehabilitacije poškodb, ki so posledice oboroženih spopadov.

 

Prepoznaven in odmeven humanitarni projekt na pobudo bivšega predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka poteka že vse od junija 2009. Pomembno podporo projektu daje Ministrstvo za zunanje zadeve RS, z vsemi potrebnimi aktivnostmi konzularne službe in naših diplomatsko - konzularnih predstavništev v Tel Avivu, Ramali, Kairu in Jordaniji. V dobrih šestih letih je v Slovenijo na rehabilitacijo na URI SOČA prispelo že 115 otrok, hkrati pa je bilo v tem času izvedeno tudi usposabljanje za 21 palestinskih terapevtov. V tokratni skupini je 8 otrok, ki bodo na rehabilitaciji ostali do sredine februarja. Sredstva za projekt v celoti zagotovlja država Katar. V sodelovanju s Fundacijo bo 25 prostovoljk in prostovoljcev, članov Islamske skupnosti v Sloveniji, v času njihovega bivanja pri nas, organiziralo prostočasne dejavnosti in nekaj krajših izletov.

Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka, ki se financira izključno iz donacij, je ves čas aktivna tudi v Sloveniji. Četrto leto zapored zagotavljamo letna botrstva otrokom iz socialno ogroženih družin, trenutno kar 21 otrokom.

Fundacija je do sedaj zagotovila finančna sredstva za opremo večih kriznih centrov po Sloveniji, kamor se zatečejo otroci, žrtve nasilja v družini. V sodelovanju s slovenskim misionarjem Pedrom Opeko pa je Ustanova Pustimo jim sanje - fundacija Danila Türka omogočila izgradnjo otroškega vrtca na Madagaskarju.

 

otroci gaza

otroci gaza

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW