O fundaciji

Za prijetnejše bivanje in pozitivne izkušnje otrok in mladostnikov

Med slovenskimi kriznimi centri za otroke in mladostnike, katerih delovanje v okviru uresničevanja svojega poslanstva finančno podpira Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka, sodi regijski Krizni center za mlade Celje med tiste z najdaljšo tradicijo delovanja. Dosedanje sodelovanje se nanaša tako na zagotavljanje pogojev za delo in bivanje v centru kot tudi psihosocialni pomoči otrokom in mladostnikom.

»Zaradi dosedanjega sodelovanja z Ustanovo Pustimo jim sanje - Fundacijo Danila Türka je bivanje v Kriznem centru za mladostnike Celje za vse mnogo prijetnejše, marsikateri mladostnik pa je bogatejši za prepotrebno pozitivno izkušnjo«, so zapisali strokovni sodelavci regionalnega Kriznega centra za mlade Celje, ki pokriva območje osmih upravnih enot (Celje, Žalec, Velenje, Mozirje, Laško, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah in Šentjur).

»Za naše mladostnike je bilo letošnje februarsko druženje na Rogli, ko jih je šampionka Petra Majdič v organizaciji fundacije učila teka na smučeh, vsekakor nepozabno. V poletnem času naši otroci in mladostniki v večini primerov težko preživijo aktivne vodene počitnice, saj si tega ne morejo privoščiti. Tako je fundacija finančno poskrbela, da so se in se še bodo mladi in otroci lahko udeležili letovanj in taborov v organizaciji Zveze prijateljev mladine Moste.

Drugo področje sodelovanja s Fundacijo Danila Türka je opremljanje našega kriznega centra. Ker delujemo že štirinajsto leto in je v tem času pri nas bivalo že več kot 600 otrok in  mladostnikov, je seveda razumljivo, da se oprema v prostorih izrabi. Z velikim razumevanjem nam je pri obnovi opreme pomagala fundacija in z njeno finančno pomočjo smo lahko nabavili novo pohištvo in topli pod za hišo ter TV za našo dnevno sobo. Tako lahko mladim, ki se v stiski zatečejo k nam, ponudimo prijetno in urejeno okolje za spopadanje in reševanje njihovih težav, zaposleni pa se lahko v celoti posvetimo delu z njimi«, so še zapisali Niko Korenjak, Mojca Kolar in mag. Olga Bezenšek Lalić iz Kriznega centra za mlade Celje.

Dnevna_soba

S sredstvi Ustanove Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka obnovljena oprema v prostorih Kriznega centra za mlade Celje.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW