O fundaciji

Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka zagotovila sredstva Kriznemu centru za mlade Ljubljana

Konec preteklega tedna je svoja vrata še uradno odprl Krizni center za mlade Ljubljana, ki je bil ustanovljen pred 20 leti in pokriva celotno ljubljansko regijo z okolico.

Namenjen je vsem mladim med 6. in 18. letom, ki se znajdejo v hudi stiski in lahko tu najdejo zatočišče in strokovno pomoč. Sedaj je v njem na voljo 10 postelj in soba za mladostnike z gibalnimi ovirami. V okviru centra je predvidena tudi bivalna enota za mladostnike za podporo pri vstopu v samostojno življenje po odhodu iz vzgojnih zavodov oz. zaključenem rejništvu.
Na tiskovni konferenci ob odprtju centra je sodeloval tudi dr. Danilo Türk, predsednik programskega sveta Ustanove Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka.
Ob tej priložnosti je predsednik Türk poudaril:
"Kriza, ki je v preteklih letih prizadela Slovenijo, je posebej močno udarila mlade. Dolžni smo pomagati najbolj prizadetim, zlasti žrtvam nasilja - tako nasilja v družini kot tudi nasilja na ulici. Zato smo že pred štirimi leti ustanovili posebno fundacijo, ki zbira sredstva za pomoč mladim v hudi stiski. Med vsemi oblikami pomoči fundacija posebej pomaga kriznim centrom, ki so se v Sloveniji izkazali za nujno in zelo učinkovito pomoč mladim v najtežjih stiskah, ki jih prinaša življenje. Iz izkušnje ljudi, ki se angažirajo v kriznih centrih, pričakujemo še dodatne zamisli kako pomagati v prihodnje."

Predsednikova fundacija je Kriznemu centru Ljubljana z donacijo v višini 45.994 EUR omogočila nakup celotne notranje opreme, vsem slovenskim kriznim centrom pa je od svoje ustanovitve dalje namenila že več kot 170.000 EUR.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW