O fundaciji

Uspešen zaključek rehabilitacije 12. skupine otrok iz Gaze na URI - SOČA

V okviru nadaljevanja projekta "Rehabilitacija otrok, žrtev vojne iz Gaze in Sirije", je pred dnevi zdravljenje zaključila že 12. skupina otrok iz Gaze. Na 26 - dnevno rehabilitacijo na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča je tako prispelo 9 težko poškodovanih otrok v spremstvu terapevtke, za katero so na URI SOČA pripravili ustrezen program usposabljanja. Od leta 2009 dalje je v Slovenijo tako prispelo že 115 otrok in 21 terapevtov.

 

Poleg programa rehabilitacije so za otroke v času bivanja vsak dan organizirane tudi najrazličnejše delavnice, ogled Ljubljane, obisk živalskega vrta, hiše eksperimentov in malega mesta ter krajši izleti ob koncu tedna. Pri celotnem programu prostočasnih dejavnosti sodelujejo prostovoljke in prostovoljci Islamske skupnosti v Sloveniji. Vsa finančna sredstva, potrebna za izvedbo projekta v obdobju 2015-2018, ki predvideva rehabilitacijo 100 otrok in usposabljanje 20 terapevtov, v celoti zagotavlja Država Katar.

Fundacija pa je seveda na različne načine ves čas aktivna tudi v Sloveniji. Poleg podpore slovenskim kriznim centrom za otroke in mladostnike, žrtve nasilja, posameznikom in raznih ad hoc akcij, fundacija že tretje leto zapored v okviru projekta Botrstvo zagotavlja redno mesečno podporo pomoči potrebnim otrokom, letos kar 21.

 

MAdrid

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW