O fundaciji

Zgradili smo vrtec na Madagaskarju

Sredi septembra je bil zgrajen vrtec v slovenski vasi patra Pedra Opeke na Madagaskarju, ki smo ga pomagali graditi s sredstvi, zbranimi z lanskoletnim koncertom Pustimo jim sanje. Objavljamo pismo patra Pedra Opeke o tem projektu.

Spoštovani predsednik programskega sveta fundacije-ustanove »Pustimo jim sanje«!

Z velikim veseljem vam sporočam, da smo končali lep otroški vrtec, za katerega ste nam pomagali in poslali denar preko vaše fundacije "Pustimo jim sanje"!

Otroški vrtec smo zgradili v vasi Manantenasoa, kjer imamo, lahko trdimo, največjo osnovno šolo na celem Madagaskarju, saj imamo vpisanih 2.500 otrok v eni sami osnovni šoli. Zato smo videli veliko potrebo, da zgradimo poseben prostor za otroški vrtec.

Do sedaj smo imeli v tej šoli en sam prostor za vse učence, mlajše in starejše v naši osnovni šoli. Že zaradi pedagoških in tudi varnostnih razlogov je boljše, da imajo najmlajši otroci poseben prostor zase. Če uporabljamo en sam in edini prostor tako za najmlajše kakor tudi za bolj starejše učence, pride večkrat do kakšnih nesreč. Starejši otroci se igrajo in tečejo z večjo hitrostjo in večkrat nehote podrejo mlajše bratce in sestrice!

V našem vrtcu imamo 400 malih otrok, starih od 3 do 5 let. Zato smo nujno morali zgraditi ta otroški vrtec, kjer bi majhni otroci imeli poseben in bolj varen prostor samo zase!

Prisluhnili ste naši želji in prošnji. Odobrili ste našo prošnjo in pomagali. Izpolnili ste našo željo in nam preko vaše fundacije »Pustimo jim sanje« pomagali uresničiti sanje otrok na Madagaskarju! Zelo smo bili veseli te pomoči in danes lahko z velikim veseljem sporočamo, da smo ta lepi vrtec končali sredi septembra 2012! To poslopje je sedaj popolnoma končano in lahko sprejme do 350 malih otrok!

Zgradili smo tudi sanitarne prostore, obzidje z ograjo, da so mali otroci popolnoma varni!

Fundacija Danila Türka »Pustimo jim sanje« nam je poslala 50.000 evrov za gradnjo vrtca. Denar je bil v celoti uporabljeni za nov otroški vrtec v vasi Manantenasoa, ki bo lep spomin na Slovenijo in na fundacijo predsednika Danila Türka!

Z velikim ponosom bomo povedali vsem našim obiskovalcem, da ima Slovenija tudi svoj delež pri gradnji mesta Akamasoa (Dobri prijatelji). V tem mestu, ki je bilo zgrajeno za najbolj revne družine v glavnem mestu Madagaskarja, Antananarivo, ima Slovenija svojo zgradbo!

Temu pismo prilagam tudi finančno poročilo. V njem je natančno opisano, kakšen material smo kupili za gradnjo vrtca in kako je bil denar uporabljen. Zaradi dodatnih obveznih del smo vaš dar, to se pravo 50.000 evrov, prekoračili, kot je razvidno iz obračuna. Za vse te izdatke imamo potrdilo, ki je na voljo če se jih želite ogledati.

Ne morem končati to poročilo, ne da bi se iskreno in globoko zahvalil predsedniku Republike Slovenije, gospodu Danilu Türku, in Ustanovi »Pustimo ji sanje« za veliko občutljivost in radodarnost pomagati revnim otrokom, da imajo tudi oni svoj del sreče in veselja, da se učijo v lepih in svetlih prostorih v novem vrtcu!

V imenu vseh družin, ki pošiljajo svoje otroke v ta novi vrtec, bi se rad zahvalil fundaciji-ustanovi »Pustimo jim sanje« za ta prelepi dar za malgaške otroke!

Hvala lepa in lep pozdrav,

Pedro Opeka, Madagaskar

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW