O fundaciji

Vrtec v slovenski vasi misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju dobiva končno podobo

Kot poroča slovenski misijonar Pedro Opeka, vrtec v okviru vasi humanitarnega združenja Akamasoa pri kraju Antananarivo na Madagaskarju dobiva končno podobo.

S pomočjo sredstev, ki jih je v letu 2011 zbirala Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka, so člani združenja z gradnjo vrtca pričeli v začetku letošnjega februarja, po pričakovanju misijonarja Opeke pa naj bi gradnjo zaključili do sredine avgusta tako, da bi v prihajajočem šolskem letu že prejel prve otroke.

S finančno podporo Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka  vrtec gradijo člani humanitarnega združenja Akamasoa (»Dober prijatelj«), katerega ustanovitelj je slovenski misijonar Pedro Opeka. Z njegovo pomočjo so brezdomci, med njimi večina otrok, ki so poprej živeli na smetišču z zasilnimi bivališči iz kartona in lepenke, našli zatočišče v vaseh njegovega združenja Akamasoa. Pri tem so se zavezali, da bodo otroke vsakodnevno pošiljali v šolo, v zameno pa jim združenje Akamasoa pomaga z vključevanjem v dela pri zidavi dostojnih bivališč, dispanzerjev, vrtcev in šol.

Gradnja_vrtca

Gradnja_vrtca

Gradnja_vrtca

Gradnja_vrtca

Vrtec v slovenski vasi humanitarnega združenja Akamasoa pri kraju Antananarivo na Madagaskarju dobiva končno podobo (julij 2012)

Avtor fotografij: pater Pedro Opeka

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW