O fundaciji

Vstopnice za dobrodelni koncert Pustimo jim sanje razprodane, dobrodelnost pa se pri tem ne konča

Pod pokroviteljstvom Fundacije Danila Türka bo v ponedeljek, 24. oktobra, ob 20.00 uri v Cankarjevem domu potekal že drugi dobrodelni koncert Pustimo jim sanje, za katerega so bile vstopnice razprodane.

Koncert bo mogoče spremljati tudi v neposrednem prenosu na drugem programu TV Slovenija, spletnem portalu www.24ur.com in Valu 202, v času katerega bodo lahko gledalci in poslušalci preko klicnega centra s svojimi prispevki pomagali zbirati sredstva, ki jih bo fundacija skupaj z izkupičkom od prodanih vstopnic namenila preprečevanju in odpravljanju posledic nasilja in zlorabe otrok, in sicer osrednjemu slovenskemu kriznemu centru za otroke in mladostnike ter podpori Slovenski vasi misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju za otroke iz Akamasoa.

Na letošnjem dobrodelnem koncertu Pustimo jim sanje bodo poleg enega izmed ustanoviteljev fundacije, Jana Plestenjaka, kot gosti nastopili Julija Kramar, Maja Keuc, Time to time, Bilbi, Massimo Savić, Zlatko in Modrijani. Prireditev bosta v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma gostila Mojca Mavec in Matjaž Tanko, v klicnem centru pa Ota Roš in Boštjan Romih.

S pomočjo neposrednega prenosa na drugem programu Televizije Slovenija, spletnem portalu www.24ur.com in Valu 202 bodo lahko k dobremu namenu prispevali tudi gledalci – poslušalci. V klicnem centru bo namreč v uro in pol trajajočem koncertu 50 prostovoljcev pomagalo zbirati sredstva preko telefonskih klicev. Med njimi so svoje sodelovanje ter s tem podporo namenu fundacije izrazili tudi ambasadorka fundacije Petra Majdič ter Alenka Arko, Denis Avdić, Ivjana Banić, Dani Bavec, Jolanda Bertole, Lado Bizovičar, Dragan Bulič, Branko Čakarmiš, Katarina Čas, Jasmina Jamnik, Rok Kužel, Dejan Ladika, Gojmir Lešnjak Gojc, Alenka Mirt, Jana Morelj, Jani Muhič, Meta Ornik, Matej Praprotnik, Milica Prešeren, Robert Roškar, Ana Tavčar, Nataša Tič Ralijan, Anja Tomažin, Tadej Toš, Katja Tratnik, Gregor Trebušak, Vid Valič, Darja Zgonc, Lili Žagar in drugi prostovoljci.

Ustanova Pustimo jim sanje – Fundacija Danila Türka je bila ustanovljena z namenom spodbujanja aktivnosti za preprečevanje in tudi odpravljanje posledic vsakršnega nasilja in zlorabe otrok. Sredstva za pomoč otrokom fundacija zbira na različne načine, med drugim tudi z vsakoletnim dobrodelnim koncertom. Tako je znašal celotni izkupiček lanskega koncerta Pustimo jim sanje od prodaje vstopnic in donacij skoraj pet tisoč fizičnih oseb med koncertom 166.785,52 evra in je bil v celoti namenjen štirim kriznim centrom za otroke in mladostnike - v Kopru, Krškem, Novi Gorici in specializiranemu osrednjemu kriznemu centru za otroke Slovenije, pomoči otrokom Preventa, rehabilitaciji otrok invalidov iz Gaze v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, krajšemu oddihu otrok iz z vojno ogroženih libijskih mest Misrata in Bengazi ter letovanju slovenskih otrok, žrtev nasilja in zlorab.

Sredstva za krizne centre so bila namenjena nakupu opreme, spremljevalnim dejavnostim in programom, ki se izvajajo izven rednih dejavnosti centrov ter za prostočasne aktivnosti otrok in mladostnikov, nameščenih v kriznih centrih. Krizni centri imajo pomembno in nepogrešljivo vlogo pri nudenju pomoči in izvajanju ukrepov za zaščito ter varstvo ogroženih otrok in mladostnikov. Zato je pomembno, da je v Sloveniji mreža kriznih centrov dobro razvita. Trenutno jih deluje osem, kar pa žal ne zadošča potrebam.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW