O fundaciji

Novice

Pomagali smo Erikovi družini, pomagajmo skupaj še drugim

V Sloveniji je vse preveč otrok, ki so zaradi materialne stiske prikrajšani za marsikatero, tudi samoumevno spodbudo za človeka dostojno življenje. Ujeti so v težko in žalostno okolje svojega vsakdana, v katerem ni prostora za sproščenost in smeh, kaj šele za spodbuden in zdrav razvoj. V Ustanovi Pustimo jim sanje - Fundaciji Danila Türka smo prisluhnili pretresljivi zgodbi še ne trinajstletnega Erika ter njemu in njegovi družini skupaj z drugimi donatorji v okviru projekta 'Botrstvo v Sloveniji' pomagali iz trenutne velike življenjske stiske.

Naj smeh pomaga vsem in povsod

Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka bo v ponedeljek, 17. junija 2013, ob 21. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani zbirala sredstva za namensko pomoč za potrebe projekta "Botrstvo v Sloveniji" (prehrano, zdravila, medicinske pripomočke, terapije, različna usposabljanja ipd.), na katero trenutno čaka najmanj 300 otrok iz vseh slovenskih regij. Tokrat s pomočjo Vida Valiča in Denisa Avdića, ki bosta s komedijo 'Udar po moško' zadnjič brezplačno nasmejala vse, ki se nam boste pridružili na ljubljanskem Kongresnem trgu. Vabljeni!

Postali smo boter desetim otrokom

Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka je pristopila »Botrstvu v Sloveniji«, humanitarnemu projektu Zveze prijateljev mladine Slovenije Moste-Polje za pomoč otrokom in mladim v hudih življenjskih stiskah. V letu 2013 bo Ustanova Pustimo jim sanje tako boter za boljši jutri desetim otrokom iz Koroške, starim od enega do trinajst let: Ajdinu, Tanji, Katarini, Maretu, Edmondu, Matevžu, Damiru, Kristini, Luciji in Neži.

Zgradili smo vrtec na Madagaskarju

Sredi septembra je bil zgrajen vrtec v slovenski vasi patra Pedra Opeke na Madagaskarju, ki smo ga pomagali graditi s sredstvi, zbranimi z lanskoletnim koncertom Pustimo jim sanje. Objavljamo pismo patra Pedra Opeke o tem projektu.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW