O fundaciji

Novice

Za prijetnejše bivanje in pozitivne izkušnje otrok in mladostnikov

Med slovenskimi kriznimi centri za otroke in mladostnike, katerih delovanje v okviru uresničevanja svojega poslanstva finančno podpira Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka, sodi regijski Krizni center za mlade Celje med tiste z najdaljšo tradicijo delovanja. Dosedanje sodelovanje se nanaša tako na zagotavljanje pogojev za delo in bivanje v centru kot tudi psihosocialni pomoči otrokom in mladostnikom.

Desetka in Žarek zasijali z našo pomočjo

Ustanova Pustimo jim sanje – Fundacija Danila Türka je svoje poslanstvo pomagati otrokom, žrtvam vsakršnega nasilja, v preteklih dveh letih uresničevala tudi s finančno podporo ustanovitvi in delovanju desetega slovenskega Kriznega centra za otroke in mladostnike Nova Gorica (od tod tudi ime »Desetka«) in Dnevnega centra Žarek, prav tako iz Nove Gorice. Oba centra sta namenjena otrokom in mladostnikom, ki iščejo pot do odraslosti in ob tem potrebujejo ali pa si želijo strokovno pomoč.

Gradnja vrtca v slovenski vasi misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju dobro napreduje

Gradnja vrtca v okviru vasi humanitarnega združenja Akamasoa pri kraju Antananarivo na Madagaskarju, kot poroča slovenski misijonar Pedro Opeka, dobro napreduje. Z deli so s pomočjo sredstev, ki jih je v letu 2011 zbirala Ustanova Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka, pričeli v začetku februarja in obrisi končne stavbe vrtca se že jasno vidijo.

Otroci iz kriznih centrov na smučarskem dnevu s Petro Majdič

V organizaciji Ustanove Pustimo jim sanje - Fundacije Danila Türka je njena ambasadorka in prostovoljka Petra Majdič danes na Rogli gostila skupino otrok in mladostnikov iz kriznih centrov iz Celja, Murske Sobote, Maribora in Slovenj Gradca.

Kontakt za
donatorje

Ustanova Pustimo jim sanje
Fundacija Danila Türka

Linhartova ulica 51,
1000 Ljubljana

Transakcijski račun:
03100-1002363471
banka SKB

Davčna številka:
11110376

E-naslov:
info@fundacija-danilaturka.org

Sledite nam

FB TW